Mark Mobius ziet in Roemenië kansen voor beleggers

De bekende vermogensbeheerder Mark Mobius (79 jaar) van Franklin Templeton Investments ziet goede kansen voor beleggers in Roemenië. Mobius baseert dat op eigen ervaring met het Fondul Proprietatea Fund, een beleggingsfonds van Templeton dat in vrijwel alle grote staatsbedrijven investeert.

Volgens Mobius is Fondul Proprietatea niet alleen passief belegger, maar werkt het fonds ook actief mee aan hervorming van deze staatsbedrijven. Het uiteindelijk doel is privatisering. Mobius is verder positief over de macro-economische situatie. Voor 2015 verwacht hij een groei van 4% gedragen door onder andere een toenemende arbeidsproductiviteit. Aangezien de inflatie is gedaald van 8 tot 2% is er bovendien ruimte voor een ruimer monetair beleid mocht dit nodig zijn.

Ook andere Oost-Europese landen bieden volgens Mobius overigens goede kansen binnen het spectrum van opkomende markten. En dat wordt tijd ook na de relatief slechte jaren die Oost-Europa achter de rug heeft.

De groei trekt volgens Mobius overal aan, maar ligt nog altijd beneden het niveau dat potentieel mogelijk is. Enige uitzondering is Polen dat het al jaren goed doet. De lage inflatie biedt net als in Roemenië ruimte voor renteverlagingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s