Duitse parlementariërs wisselen Mercedes in voor Volkswagen

Toeristen moeten in Berlijn oppassen niet overreden te worden door een Mercedes als ze het centrum ingaan. Vooral voor de gebouwen van het Duitse parlement komen ze vaak in drommen voorbij. Het is het gevolg van een deal die het moederconcern Daimler heeft gesloten met het parlement.

Die deal staat echter op het punt te worden vervangen. Het blad Die Welt meldt vandaag op haar website dat de Mercedessen uit de E-Klasse vanaf mei vervangen worden door milieuvriendelijkere modellen van Volkswagen en Audi. Om precies te zijn gaat het om op aardgas rijdende VW Passats en diesels van het model Audi A6 .

Een VW Passat met aardgas

Een VW Passat op aardgas

Volgens de firma RocVin, die de leasevloot voor de Bundestag onderhoudt, is het de bedoeling dat de CO-uitstoot omlaag gaat naar een gemiddelde van 119 gram per kilometer. Op de middellange termijn moet dat zelfs 95 gram worden.

Voor VW is het voor het schone imago een mooie opsteker. Jammer alleen dat parlementariërs niet in elektrische of semi-elektrische limousines van het VW-concern gaan rijden. Dat zou leuk hebben gepast bij de afgelopen week in Berlijn gepresenteerde jaarcijfers, die helemaal in het teken stonden van de elektrisering van de auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s